5 grunde til at dine videoer har brug for undertekster

af apr 16, 2024

Er du en af ​​dem, der bliver irriteret over underteksten, hvis den ikke er placeret på det rigtige tidspunkt, eller hvis du ser en grammatisk fejl? De fleste har nok oplevet, hvordan dårlige undertekster kan ødelægge en filmoplevelse. Har du tænkt over, hvorfor undertekster er vigtigt? De vises kun på skærmen i få sekunder men kan gøre en stor forskel.

Her er fem grunde til, at dine videoer har brug for undertekster.

1. Tydelighed er afgørende

Gode ​​undertekster er “usynlige”. Du lægger med andre ord ikke mærke til, hvordan videoen er undertekstet. Formålet med underteksten er at formidle det, der bliver sagt, så præcist som muligt, så seeren kan forstå budskabet. Der skal foretages mange små afvejninger for at skrive gode undertekster, herunder hvilke ord man vælger at bruge. Uanset sproget er det vigtigt at sikre, at underteksterne følger handlingen. Endelig er det vigtigt at læse korrektur og kvalitetstjekke teksten flere gange.

2. EU’s tilgængelighedsdirektiv (EØS)

Formålet med EU’s tilgængelighedsdirektiv (EAA) er at sikre, at handicappede har lige adgang til produkter og tjenester i EU. I undertekstning for hørehæmmede er det ikke kun talen, der skal beskrives, men også hvad der sker ud over talen, f.eks. en telefon, der ringer; en hund, der gør osv. Det er også vigtigt at beskrive, hvem der taler på et givent tidspunkt, og andre ting, der foregår i lydbilledet, og som er med til at fortælle historien. Det gør det muligt at give mennesker med autisme, døve og hørehæmmede en god seeroplevelse.

3. Nå ud til en bred vifte af seere

Uanset om du selv vedhæfter en tekstfil eller undertekster dine videoer, kan begge muligheder hjælpe med at gøre dit indhold tilgængeligt for et bredere publikum. En video med undertekster gør det også muligt at se videoen uden lyd, hvilket kan være ret smart i visse situationer, f.eks. når man sidder i bussen.

4. SEO

Undertekster til dit videoindhold kan forbedre din søgemaskineoptimering på YouTube såvel som på din hjemmeside eller blog. Tilføjer du en tekstfil, vil det også være nemmere for søgemaskiner at finde din hjemmeside og dermed øge den organiske trafik.

Dette er naturligvis ikke et problem, hvis din video kun er til privat brug. Hvis du derimod ønsker at sprede din video til den store verden, kan søgemaskineoptimering øge dine chancer for, at din video bliver set. Videomarketing er et vigtigt værktøj for din virksomhed for at få succes. Læs mere om undertekster til videoer til sociale medier her. Før du ved af det, er dit budskab blevet spredt vidt og bredt!

5. Et mere professionelt slutprodukt

Det er utrolig vigtigt at præsentere den bedste version af dit indhold. En video, der er nøjagtigt transskriberet med veltimede undertekster, gør det muligt for både enkeltpersoner og virksomheder at tilbyde et mere professionelt slutprodukt. Ikke mindst den bedste seeroplevelse for publikum!

En hurtig påmindelse

Det siges ofte, at gode undertekster hurtigt glemmes, mens dårlige undertekster huskes for altid. Så der er flere gode grunde til, at dine videoer har brug for undertekster. Hvis du eller din virksomhed har brug for en hjælpende hånd, tilbyder Spoken Oy undertekstningtjenester af høj kvalitet til konkurrencedygtige priser. Vi tilbyder undertekstning af alle slags videoindhold, fra marketingvideoer på sociale medier til personlige videopræsentationer, på en række forskellige sprog.

Tak fordi du læste med!